Пореден руски въздушен обстрел над Одеса. Черноморският град отново бе атакуван тази нощ с балистични ракети. Въздушната

...
Пореден руски въздушен обстрел над Одеса. Черноморският град отново бе атакуван тази нощ с балистични ракети. Въздушната
Коментари Харесай

Одеса отново бе подложена на руска ракетна атака

Пореден руски въздушен обстрел над Одеса. Черноморският град отново бе атакуван тази нощ с балистични ракети. Въздушната паника бе оповестена в 21,55 часа в сряда. Три минути по-късно отекнаха мощни детонации.

По информация на ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер има изумена цел. Съобщава се за 14 пострадали.

Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е предизвикала пожар в складови пространства. Всички чиновници в комплекса са съумели да се укрият в бомбоубежище и измежду тях няма наранени, заяви шефът на компанията " Нова поща " Володимир Поперешнюк.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Украински дронове са нанесли вреди на енергийната инфраструктура и са предизвикали прекъсване на електричеството в Орловска и Курска област в Русия. Атаки с безпилотни апарти са били ориентирани и против енергийни обекти в Смоленска област. 

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че е употребила химическото вещество хлорпикрин против украинските сили в нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. Според Вашингтон, " потреблението на тези химикали не е изолиран случай и евентуално е стимулирано от желанието на съветските елементи да изместят украинските сили от укрепени позиции ".

САЩ обявиха нови наказания, ориентирани против съветски и задгранични компании и физически лица, свързани с съветската инвазия в Украйна.

Освен съветски отбранителни компании и китайски юридически лица, глобите засягат и няколко проучвателен звена и компании, участващи в съветските стратегии за химически и биологични оръжия.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР